Pelerinul

Jocul nostru cel de toate săptămânile trage din nou să moară. De-aia m-am gândit să mă fac luntre şi punte ca să pun, de bine, de rău, mâna pe tastatură, dar nu ca acoperământ, cum îi e uneori motanul – blajin, părând să se simtă de minune pe post de icoană a nevinovăţiei, aducătoare de iubire în orice ochi de mamă adoptivă bipedă.

Însă toate ideile întrezărite mi se par vechi, răsuflate, şi, decât să scriu ceva cu parfum desuet, de clişeu duios, mai bine-mi salt degetele de pe taste şi-mi trimit gândul pe tărâmul muzelor, în pelerinaj. Sper că va fi bine primit şi se va întoarce revigorat.

6 gânduri despre „Pelerinul

  1. Poate dormiteaza un pic… 😀 Eu inca nu mi-am cristalizat ideile. Sunt cam fluide…
    Am vrut sa-ti spun ca am luat: „Reflex” (Steven Gould). Daca nu te „vedeam”, nu as fi luat-o, ca eram cam incarcata! 🙂 Dar asa, am fost curioasa. Acum, ca tot o am, nu stiu cand ii va veni randul la citeala, asa ca nu ma intreba…
    O saptamana spornica, draga Vero! Toate cele bune! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Ca să înţelegi bine „Reflex”, nu strică să citeşti mai întâi „Jumper. Oriunde, oricând”, a cărui continuare este.

      Între noi fie vorba, traducerea „Reflex”-ului are o istorie aparte. Adică am primit cartea pe jumătate tradusă şi mi s-a cerut să redactez jumătatea aia (tradusă binişor spre mizerabil) şi să traduc restul. Iar după ce am terminat, editura, care între timp avusese pesemne ceva dispute cu traducătorul primei părţi, mi-a cerut să reiau acea primă parte şi s-o modific astfel încât să nu mai semene cu ce fusese şi respectivul să nu poată pretinde că-i aparţine (am găsit sinonime, am întors fraze pe dos etc). Mi-a cam scos peri albi, dar a fost o experienţă interesantă.

      Spornică şi aducătoare de bine să fie şi săptămâna ta, dragă Suzana! 🙂

      Apreciază

  2. M-am uitat la cuvinte zilele trecute, că tot îmi venise chef de scris, și nu m-au inspirat deloc. Acum mă simt trasă de mânecă… ca și data trecută când am revenit pe blog (și în joc) după mai bine de un an. Îmi promisesem că scriu săptămâna viitoare, dar mă mai uit o dată la duzină după ce spăl vasele. Cine știe? Poate apare vreo idee de după colț(ul prosopului) :))

    Apreciat de 1 persoană

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.