Călătorie în timp

Maricel şi Ionica, arheologi amatori, se iubeau printre ruinele risipite pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, sub bannerul holografic pe care scria, tridimensional, fireşte, „FRUMOASĂ ŢARĂ, BINE CĂ NU MAI E LOCUITĂ”, şi, ca o compensaţie pentru mintea lăsată pe tuşă în timpul consumării actului animalic liber consimţit, citeau apoi biletele din  beciul cu sticle (da, aţi ghicit, cineva conservase câte-o hârtie în fiecare dintre sticlele alea astupate cu grijă, de parc-ar fi adăpostit duhuri) şi se întrebau ce-o fi vrut să zică răposatul sau răposata care le scrisese, odată ca niciodată.

Şi chiar era greu de-nţeles! Dacă nu credeţi, iată o mostră:

Ce ţi-e şi cu subiectele astea fierbinţi! Ce moaşă-sa pe gheaţă, s-a încins blogosfera şi nici pe feisbuc nu mai e umbră, internautul e un călător cu mintea asaltată fără răgaz de un arzător cor covârşitor, care trâmbiţează „violul e crimă!”.

Niet, nu e, iar aţi tradus greşit din engleză, loazelor!

În româneşte, „crimă” înseamnă „omor”, „omucidere”, da? Spre deosebire de limba engleză, unde „crime” înseamnă şi „infracţiune”, „delict”. Prin urmare, puneţi mâna şi luaţi notiţe: „violul e  infracţiune”.

Şi da, suntem cu toţii de acord că e o infracţiune gravă, avem şi catastif în care să ne trecem numele şi semnătura alături de toţi oamenii de bine care vor să nu scape violatorii nepedepsiţi, am căzut de acord că fata, indiferent dacă e albă ca zăpada, puritatea personificată, sau o tinerică rea de muscă, de-aia care pică repede la pat, n-are nicio vină, fiindcă „Nu înseamnă Nu” (deşi Ionel, beat mangă, cu ochii scurgându-i-se în jos, prin decolteul adânc al Maricicăi, şi-n sus, pe sub fustiţa folosită de ea drept abajur pentru cur, nu e întotdeauna în stare să deosebească această silabă de alte sunete, articulate sau nu), iar un bărbat adevărat nu violează (decât, poate, la vreme de război, când genocidul e singurul delict condamnat de contemporani şi de posteritate, şi în alte câteva cazuri, când liberul arbitru personal consideră acţiunea justificată).

Aşa că, hai, gata, s-o lăsăm baltă, ce-i prea mult nu-i bun, abuzul strică uzul, şi de cel mai satinat cearşaf ţi se face lehamite, vrei să mai dormi din când în când şi pe rogojină, şi dup-o săptămână în care te-ai îndopat cu friptură iahnia de fasole e bine-venită. Iar justiţia din ţara asta nu se sperie de opinia publică, zău aşa, nu ştiţi că acţionează conform principiului „câinii latră, ursul trece”? Ăia care ţin pâinea şi cuţitul îşi urmăresc propriile interese şi câte-un vlădică întărâtă talpa ţării, până la opincă, ca să ia atitudine de-un soi sau de altul. Mulţi ani trăiască spiritul de turmă, pe world wide web şi aiurea!


  1. Orice asemănare cu fapte şi/sau persoane reale e absolut întâmplătoare.
  2. Aceleaşi 12 cuvinte îngroşate au fost incluse de alţii amatori de joacă (şi toţi doritorii sunt invitaţi să le urmeze exemplul) în texte mult mai uşor de înţeles. Toată lumea s-a înscris, se va înscrie sau se poate înscrie aici, în primul tabel.
  3. În acelaşi loc există şi un al doilea tabel, unde s-au înscris/se vor înscrie/ se pot înscrie toţi cei care au abordat sau vor aborda tema „călătorie în timp”.

7 gânduri despre „Călătorie în timp

  1. Pingback: Călătorie în timp | Iubesc Viaţa

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.