Sursa: Internet

Cu toţii ne ilustrăm uneori articolele cu imagini descoperite pe Internet, cu ajutorul motorului de căutare Google. Şi e de ajuns un clic în plus pentru ca acelaşi Google să ne ducă pe site-ul/blogul pe care se găseşte imaginea respectivă şi pe care e corect şi cinstit să-l menţionăm ca sursă a acesteia.

Când scrieţi sub o imagine care nu vă aparţine „sursa: Internet” sau „sursa: Google” e ca şi cum aţi da un citat şi, în loc să menţionaţi numele autorului şi lucrarea din care a fost extras fragmentul respectiv, i-aţi indica provenienţa oferind preţioasa informaţie „un autor – într-o carte”. 😛

Sau, cu alte cuvinte, v-ar plăcea să găsiţi o fotografie care vă aparţine pe blogul altcuiva, însoţită de menţiunea „sursa: Internet” sau „sursa: Google”?

7 gânduri despre „Sursa: Internet

  1. offf, tu ai mare dreptate in ce spui. la capitolul asta si eu sunt deficitara ca sa spun asa. pe cat posibil nu imi ilustrez articolele cu poze de pe net. dar uneori mai iau cate una, de cele mai multe ori de pe colectii de wallpaper. ma gandesc ca acolo sunt puse oricum pentru folosire.
    dar mai am genul de articole cu poze de pe pinterest. asa este, acolo chiar ar fi corect sa pun sursa, mai ales ca sunt lucrate de autori si, cum spui si tu , nu mi ar conveni sa mi gasesc poza pe undeva asa. scriu doar ca e de pe pinterest si cam atat.
    uite ca o sa ma gandesc mai serios la aspectul asta de acum incolo. uneori e bine sa mai fim trasi de maneca.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cred că şi în cazul celor luate din colecţiile de wallpaper e bine să existe un link către pagina respectivă – mie personal mi se pare corect să i se facă reclamă, ca un contraserviciu 🙂
      Iar în rest cred că trebuie să abordăm totul în maniera „ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face” şi să ne gândim că, aşa cum noi ne exprimăm prin scris şi nu ne convine să ne preia cineva textele fără să menţioneze cu exactitate sursa, alţii se exprimă prin fotografiile şi desenele pe care le fac şi pe care nu se cade să le folosim fără să-i amintim pe autorii lor.

      Apreciat de 2 persoane

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.