Călătorind

Călătorind. Călătorind prin viaţă. Fără bagaje stânjenitoare de genul nevestei, copiilor, prieteniilor sincere, scrupulelor. Aşa a ajuns la 82 de ani, o vârstă la care, deh, ţi se întâmplă să te descrie unii cam aşa:

Însă lui, desigur, nu i se potriveşte: nu e aristocrat, ci doar fraudocrat; averea lui nu datează nici măcar de două decenii şi, pentru el, orice are importanţă. A avut grijă s-ajungă cetăţean canadian. Îi plac băncile din Occident, le consideră mult mai sigure (chiar şi pe cele din parcuri!), îi plac spectaculoasele stranietăți ale lumii de dincolo de ocean…

Această prezentare necesită JavaScript.

… Şi-i plac fetiţele dulci şi vinurile demiseci din patria mumă – de la porţile Orientului. Toate vinurile (plus alte derivate deţinătoare de alcool), dar nu toate fetiţele. E topit numai după doamna Lili – pe lângă el o fetiţă, la cei 38 de anişori ai ei.  Cu ea încă mai poate să danseze, cu ea ar vrea să valseze în umbra morţii, fapt pentru care ar răsplăti-o, trecând-o, pe ea şi numai pe ea, în testament. Căci cu ea şi numai cu ea ar fi dispus să se-nsoare acum, la sfârşitul călătoriei.

Dar asta cu nişte condiţii: dacă şi numai dacă renunţă la toţi hăndrălăii ei, la vrăji şi la Mâţa Neagră.

Cam multe renunţări, îşi spune doamna Lili, revoltată. Şi tulburată în acelaşi timp. Căci, călătorind cu Boşorogul în aceeaşi barcă, ar putea încălca intedicţia o dată şi bine, încropind o vrajă care să-i imprime călătoriei lui către lumea de dincolo o viteză superluminică. Numai că, întreabă imaginile trimise în mintea ei de Mâţa Neagră – unde ea însăşi e o pisică mare, având coada împodobită cu un lanţ de aur de care-atârnă fostul adăpost de tablă al unor bucăţi de peşte conservat, ţi-ai putea continua călătoria pe drumul vieţii trăgând după tine tinicheaua morţii lui, chiar dacă nimeni în afară de noi două nu i-ar auzi zăngănitul?


Şi, cu aceasta, v-am prezentat şi ultimul personaj al miniromanului pe care voi încerca să-l ţes peste urzeala SuperBlogului.

Iar despre călătorii de diverse soiuri au mai scris şi alţii. Găsiţi toate linkurile în tabelul lui Eddie.

3 gânduri despre „Călătorind

  1. Pingback: Personajele SuperBlogului meu | ropot de secunde...

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.