Doamna Lili

Dacă o să mă-nsoţiţi în călătoria despre care vorbeam, trebuie să ştiţi că, de fapt, veţi călători împreună cu personajele mele.  Poate că e deja timpul să le cunoaşteţi.

Şi trebuie s-o cunoaşteţi mai întâi pe ea. Pe Lili. Doamna Lili. Neapărat „doamna”. Zisă şi „Pretinsa”: pretinsă scriitoare (în devenire), pretinsă coborâtoare dintr-o veche stirpe boierească (al cărei  nume e un secret impus de modestia ei), pretinsă văduvă, pretinsă vrăjitoare (deşi gurile rele spun că vrăjile chiar nu îi sunt străine, dovadă fiind şi mâţa aia, a ei, neagră ca o cioară).  Încă tânără, cu rotunjimi  încă ferme, cu mult lipici la bărbaţi. Cu mulţi bărbaţi în viaţa ei.  Primind cadouri generoase de la unii, generoasă ea însăşi cu alţii. Internaută înfocată, dependentă de cumpărăturile făcute din fotoliu. Şi, ca urmare, pasionată de popasurile pe MyMan.ro, pe care le începe întotdeauna mângâind din priviri cuvintele cu tentă aurie din stânga sus: „Cadouri pentru bărbaţi cu stil”. Pentru că „stilul se dobândeşte”, susţine ea, „adică poţi să îl primeşti cadou!”. Altfel spus, ea una înlocuieşte cele cinci cuvinte ajunse pe ecranul din faţa ochilor săi cu alte şapte: „Cadouri stilate pentru bărbaţi demni de stilat”.

De pildă, Poetului Nebun i-a oferit statueta cabrată a unui unicorn, iar Şahistului… Offf,  cadoul pe care i-l pregăteşte lui îi dă de gândit. E aproape gata să pună „în coş” statueta „Gânditorului” lui Rodin. Însă Venus din Milo e parcă mai ispititoare, cu braţele ei lipsă. Tocmai datorită braţelor ei lipsă – e trup fără apărare, la discreţie, aşa cum ştie doamna Lili că-i place lui…

set de şahMda, numai că Venus e una singură, pe când un set de şah are 32 de piese, adică tot atâtea statuete din lemn, nu-i aşa? Şi statuetele îi plac ei!

Da, îi plac foarte mult statuetele, dar, când îi poposesc ochii pe setul cu pricina, doamna Lili soarbe din priviri mai ales măsuţa, cu tabla ei de sah din lemn de trandafir. Mult mai frumoasă decât cea moştenită de la bunica, meşterită cu migală de străbunicul şi dăruită de ea Colecţionarului. Singura dată când a făcut cadou ceva „din casă”, lăsând un gol inestetic în colţul holului de la intrare şi unul sângerând în inima ei.

Un rău ireparabil?

Nu, un rău pe care-o să-l repare păstrând acum măsuţa pe care tocmai o comandă. Şahistul se va mulţumi cu piesele. Un pasionat ca el trebuie să găsească o tablă oriunde, să poată juca şi chiar şi fără ea. Ba chiar şi fără piese! 😛

Nu?

Eh, doamna Lili va afla cu siguranţă răspunsul. Cândva, în viitorul apropiat. Şi tot atunci îl vom afla şi noi, dintr-un viitor articol, dedicat Şahistului.

10 gânduri despre „Doamna Lili

  1. Pingback: Utopia Rudiei | Blog neinspirațional

  2. Pingback: Poveştile nu trebuie să fie musai continue | Blog discutabil

  3. Pingback: Pui de vis (gânduri divergente) | ropot de secunde...

  4. Pingback: Duzină de cuvinte – De dragoste şi despre Mâţa Neagră | ropot de secunde...

  5. Pingback: E toamnă iar… | ropot de secunde...

  6. Pingback: Călătorind | ropot de secunde...

  7. Pingback: Personajele SuperBlogului meu | ropot de secunde...

  8. Pingback: Jocul de-a sinele în prelungirea sinelui | Metafora buzz-ului

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.