De ce vă legaţi la cap fără să vă doară? (2)

„Ce câştigi? 150 RON

Ce trebuie să faci? Să dezbaţi într-un articol tema prostituţiei online (intelectuală e mult spus, în majoritatea cazurilor), din perspectiva puzderiei de articole publicitare pe care le aflăm în feed de la cafeaua de dimineaţă până la extraveralul de seară.”

Citatul e dintr-un alt articol, peste care am dat abia acum şi care anunţă acelaşi concurs despre care-am vorbit aici.

„Prostituţie online?” Hai, mă, mai taie! –  cum zicea o rudă de-a mea care, din păcate, nu mai e printre noi. Păi, dac-o luăm aşa, oricine munceşte pentru altcineva contra cost, indiferent ce-ar face, se vinde, adică se prostituează, nu?

În plus, dacă participi la acestă aruncare cu pietre în nişte presupuse curve, contra 150 RON, nu te vinzi? Nu te prostituezi? E valabil numai pentru ăia din tabăra opusă? Advertoriale scriu curvele, iar împotriva advertorialelor se revoltă sfinţii – tot contra cost? 😛

Şi „intelectuală e mult spus”? Nu zău! Eu am citit multe advertoriale scrise cu inteligenţă şi talent. Şi lipsite de veninul celor care le insultă autorii.

Cât despre „puzderia de articole publicitare din feed” – păi cine vi le-a pus în feed-ul ăla, fraţilor? Nu mai urmăriţi blogurile în cauză, ştergeţi-i pe autorii lor din lista prietenilor voştri de pe FB, şi gata! Puteţi să citiţi orice altceva la cafeaua de dimineaţă şi să renunţaţi la extraveralul de seară. Şi la insultele debitate pe propriile bloguri – pe care-mi promit să nu vi le mai citesc în vecii vecilor! 😛

Şi-ncep să mă-ntreb tot cu mai multă seriozitate dacă e cazul să mai rămân sau nu în acelaşi club cu unii ca voi. (În fond, de-a duzina de cuvinte şi de-a psi-luneala mă pot juca şi de pe margine.)

Actualizare: Tocmai am observat că organizatoarea concursului în cauză s-a retras din clubul mai sus amintit.

12 gânduri despre „De ce vă legaţi la cap fără să vă doară? (2)

  1. Ce lipseste cu adevarat din blogosfera e grupul „elitismului balcanic”. Sugerez ca respectivul grup sa se numeasca „sfintii arhangheli aparatori ai bunastarii culturale a blogosferei” si in acest spirit sa isi faca imn si blazon. Scopul va fi desigur emiterea regulata de idei hotarate si judecati de valoare despre orice scriere care nu poate fi introdusa peste 20 de ani in programa scolara.
    Acum serios, eu nu inteleg cum suporta editurile romanesti sa piarda asa un puhoi de redactori potentiali. Mai ales ca presteaza activitati pe gratis!
    Apropo, ca-s curios, in Romania curvele, chiar si alea de centura nu cer mai mult de 150? Nu de alta, dar zau, e pacat ca o scriere despre „profesioniste” sa poata fi finantata chiar de catre acestea si sa le mai ramana si de un prezevativ :D.

    Apreciat de 1 persoană

    • Sunt de acord, editurile fac o mare greşeală fiindcă nu cutreieră blogosfera în căutare de redactori! 😀
      Cât despre tariful curvelor, fie ele de lux sau de pe centură, nu pot oferi informaţii – pentru meseria asta chiar sunt prea bătrână! 😛 😆

      Apreciază

  2. E atat de usor sa arunci cu pietre in ceilalti. Nu inteleg ce le-a casunat pe cei care scriu advertoriale. Daca nu vrei sa citesti asa ceva, ar trebui sa urmeze sfatul tau. Daca totusi dau clic si apoi se plang ca au citit, atunci nu mai este vina decat a lor. Plus ca am citit advertoriale mai bune decat toate articolele mele la un loc. Jos palaria pentru cei care chiar stiu sa scrie! (chiar daca se „prostitueaza intelectual” … mno, acuma si eu as face asta daca as avea ceva talent, nu gluma.)

    Apreciat de 1 persoană

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.