Lingvistica

În primul rând: „lingvistica, imaginaţia etc”.  Adică e (sic!) mai multe.  Deci nu „intervine”, „intervin”.

În al doilea rând, substantivele la cazul vocativ se pun întotdeauna între virgule, adică: „Păi, dragilor, …”

În al treilea rând, cine intervine, maică?! Lingvistica?!!!

De la ăştia care le dau sfaturi concurenţilor de la SuperBlog m-aş fi aşteptat totuşi să cunoască sensurile cuvintelor şi să stea bine la capitolele gramatică şi ortografie. (Ca să nu mai zic şi că „o precizare concurenţilor de la SuperBlog” sună ca dracu’…  „O precizare pentru concurenţii de la SuperBlog” ar fi fost mai pe româneşte.)

22 de gânduri despre „Lingvistica

  1. De fapt, zic! „O precizare concurenţilor (de la)pentru concurenţii SB” sună ca dracu’ şi pentru că anunţul e pus pe Grupul SB. Doar nu se adresa concurenţilor de la „Vocea României”. De parcă eram mai mulţi concurenţi pentru mai multe „voci” . Gata! Mi-am făcut damblaua.

    Apreciază

  2. pfff…cu siguranta am ratat cateva virgule, cu siguranta am facut cateva greseli dar prefer sa fiu inspirat si cineva sa ma corecteze gramatical decat perfect corect gramatical dar absolut netalentat! Daca i un articol foarte bun sunt capabil sa trec cu vederea virgulele lipsa (daca le observ).Zic eu! Apropos de creativitate…stII care e legatura dintre Gigi Becali si Delaco? Cu greseli gramaticale cu tot…

    Apreciază

    • Da, ai dreptate, e OK să fii inspirat şi să te corecteze cineva la capitolul gramatică şi ortografie. De-aia există şi pe la edituri redactori 🙂 Şi toată lumea mai face şi greşeli.
      Dar aici virgulele sunt başca, mizilicuri… Chestia cu lingvistica e dărâmătoare. Mai ales fiindcă vine de la cineva care s-a apucat să ne dea sfaturi.
      Habar n-am care e legătura dintre Gigi Becali şi Delaco, cu sau fără greşeli gramaticale.

      Apreciază

  3. Eu am avut o discutie contradictorie vis a vis de locul din clasament. Dupa o nota de 90 am cazut vreo 35 de locuri ceea ce nu era matematic posibil! Nu stiu…e prima data cand particip la un asemenea concurs si nu vreau sa cred ca sunt dedesubturi si aici… Dar am hotarat sa vad doar partea plina a paharului – „jumatatea mai mare” si sa trag linie doar la final! Legatura dintre Gigi si Delaco o gasesti aici http://calatoriaperfecta.ro/?p=1525
    zi minunata

    Apreciază

  4. Pingback: Ca să-mi fac… două damblale | ropot de secunde...

  5. Pingback: Către domnul Super Blog – scrisoare deschisă | ropot de secunde...

Ce părere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.